© 2019 by Blåtandens

Haaveiletko

tanskalais-ruotsalaisesta pihakoirasta?

Tälle sivulle olen koonnut sinulle ohjeita ja neuvoja, joihin sinun kannattaa tutustua jo ennenkuin otat yhteyttä minuun.
Hyödyllistä luettavaa koirakuumeiselle
 • Onnistu koirasi koulutuksessa - Tommy Wiren, Päivi Romppainen

 • Hienosti hihnassa -Tommy Wiren, Päivi Romppainen

 • Pennun kasvatus - Tuire Kaimio

 • Control Unleashed The Puppy Program - Leslie McDevitt

 • Koiruus: tiede auttaa ymmärtämään koiraasi - John Bradshaw

 • Koirien käyttäytyminen - Tuire Kaimio

 • Naksutinkoulutusta koirallesi - Morten Egtvedt, Cecilie Koste

 • Aloittelijan alkutaipaleella - Jirka Vierimaa

Tarkoituksenani on kasvattaa tanskalais-ruotsalaisia pihakoiria pienimuotoisesti, ja jokainen pentue on tarkoin harkittu. Jokainen kasvattamani pentue on sellainen, josta voisin jättää myös itselleni pennun kotiini kasvamaan. Jalostukseen käyttämäni koirat ovat terveydeltään, rakenteeltaan ja ominaisuuksiltaan terveitä, elinvoimaisia ja luonteeltaan sellaisia, että ne pärjäävät normaalissa arkielämässä.

 

Arvostan pihakoiran alkuperäistä käyttötarkoitusta vahti- ja rottakoirana. Pihakoiralla tulee olla annos itsenäisyyttä, rohkeutta ja toimintakykyä. Tyypillisen pihakoiran tulee osata ja kyetä haukkumalla ilmoittamaan saapuvista vieraista ja muista epäilyttävistä havainnoista. Turhanräksyttäjä pihakoira ei kuitenkaan ole, mutta jos haluat koiran, joka ei ole haukkuherkkä tai haukkuu vähän koiraksi pihakoira ei välttämättä ole rotu sinulle.


Mikäli olet kiinnostunut tulevista pentuesuunnitelmistani, sinun kannattaa olla yhteydessä jo hyvissä ajoin, jotta ehdimme tutustua ja keskustella asiasta. Sinulla on tuolloin myös mahdollista tutustua koiriini sekä esittää sinua askarruttavia kysymyksiä. Haluan tavata kaikki pennunostajaehdokkaat henkilökohtaisesti enkä lupaa myydä pentua pelkän sähköposti- tai puhelinkeskustelun perusteella. Pentua ei ole mahdollista ostaa osamaksulla ja kauppahinta on oltava maksettuna ennen pennun luovuttamista. Ennen pentueen syntymää en ota sitovia varauksia pennuista, mutta voit ilmoittaa minulle olevasi kiinnostunut pennusta.

 

Pyrin valitsemaan kasvateilleni vastuuntuntoisia ja rakastavia koteja, joissa koiran hankkimista on harkittu tarkoin ja päätös pennun hankinnasta on koko perheen yhteinen. Kaikki hankkivat joskus ensimmäisen koiransa. Aina ei ole olennaista se kuinka paljon tiedät tai uskot rodusta tietäväsi vaan se, oletko sitoutunut pitämään koirastasi hyvää huolta ja oppimaan koko ajan uutta yhteiselonne varrella. On tärkeä myös ymmärtää koiranomistajan vastuut ja se mitä koiranomistaminen tuo tullessaan. Pihakoira on melko pitkäikäinen rotu, joka tulee olemaan osa omistajansa elämää todennäköisesti 12-14 vuotta ellei jopa pidempäänkin. Pihakoira soveltuu hyvin lapsiperheen koiraksi, mutta vastuu koirasta ja sen kouluttamisesta tulee aina olla perheen vanhemmilla. On kuitenkin tärkeää, että perheen lapset osallistuvat yhdessä vanhempiensa kanssa koirankouluttamiseen ja oppivat toimimaan koiran kanssa. Kuuntelen jokaisen pennunostajaehdokkaan toiveita ja odotuksia koiran suhteen, jotta jokainen kasvattini pääsisi sille parhaiten sopivaan kotiin.

Pennun hankintaa suunnitellessasi suosittelen, että tutustut Suomen Kennelliiton sivustoon Hankikoira.fi, joka on suunnattu uusille koiranomistajille. Sivustolta löytyy paljon tietoa niin koirasta kuin sen hankinnasta ja hoidostakin.

Ennen kuin olet minuun yhteydessä, sinun on hyvä valmistautua kertomaan itsestäsi ja perheestäsi sekä pohtia vastaukset ainakin seuraaviin kysymyksiin:

​​

 • Missä ja minkälaisessa ympäristössä asut?

 • Minkälaiseen perheeseen pentu on tulossa?

 • Onko sinulla aiempaa kokemusta koirista?

 • Oletko kiinnostunut uros- vai narttupennusta? Tai onko asialla merkitystä?

 • Minkälaisista harrastuksista koiran kanssa olet kiinnostunut vai etsitkö vain kotikoiraa?

 • Miten päädyit juuri tanskalais-ruotsalaiseen pihakoiraan?

Tutustuthan myös rodun historiaan ja alkuperäiseen käyttötarkoitukseen pihavahtina sekä rottakoirana ja pohdit kuinka nämä alkuperäisestä käyttötarkoituksesta johtuvat luonteenpiirteet sekä ominaisuudet kohtaavat omien toiveidesi ja mielikuviesi kanssa.


Pennut syntyvät ja kasvavat kotiympäristössä, kunnes ne ovat valmiita muuttamaan omiin, uusiin koteihinsa. Kasvattajana panostan paljon pentujen ensimmäisiin viikkoihin, jotta ne saisivat mahdollisimman paljon hyviä ja laadukkaita kokemuksia erilaisista asioista ja tilanteista sekä työkaluja kasvaa ja kehittyä. Luonani pennut tottuvat muun muassa muihin koiriin, arkipäiväisiin ääniin ja hajuihin sekä tilanteisiin. Pennut opettelevat ulkoilemaan, totuttelevat kaulapantaan ja valjaisiin, olemaan ihmisen käsiteltävänä sekä kulkemaan erilaisilla pinnoilla ja alustoilla.


Pentujen synnyttyä niitä voi tulla sovitusti katsomaan aikaisintaan pentujen ollessa 3-4 viikon ikäisiä, jotta emä voi alussa keskittyä pentujen hoitamiseen täysipainoisesti ilman ylimääräistä stressiä.

Blåtandens -pennut myydään lemmikeiksi noudattaen Suomen Kennelliiton ohjeita sekä sopimuksia.

 

Jokainen luotani maailmalle ponnistava pentu on vasta elämänsä alkutaipaleella ja niistä on mahdotonta luvata näyttelytähtiä tai huippuharrastuskoiria. Pennunomistajana sinulla on suuri vastuu ja mahdollisuus vaikuttaa sosiaalistamisen ja kouluttamisen kautta siihen millainen koirakansalainen luovutusikäisestä pennusta kehittyy ja kasvaa.


Pennut luovutetaan 7-8 viikon ikäisinä asianmukaisesti madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, MyDogDNA -testattuina, sirutettuina ja Suomen Kennelliittoon rekisteröityinä. Vuodesta 2018 alkaen pennun hintaan kuuluu SmartDOG -pentutesti, joka suoritetaan 5-7 kuukauden iässä yhteisillä pentutreffeillä tai muussa kasvattajan järjestämässä tilaisuudessa. Mukaan uuteen kotiinsa pentu saa myös kattavan pentupaketin hoito- ja sosiaalistamisohjeineen, joiden avulla pääset mukavasti alkuun pentusi kanssa yhteisellä taipaleellanne.


Kasvattamani koirat ovat minulle tärkeitä! Vastuuni pennuista ei pääty luovutusikään, vaan haluan olla tukenasi myös jatkossa. Haluaisin jatkossakin kuulla, mitä kasvattieni elämässä tapahtuu. Toivon, että jokainen pennunostaja käyttää koiransa virallisissa terveystutkimuksissa (lonkat, polvet, silmät) koiran ollessa 1-2 vuoden ikäinen, jotta saat arvokasta tietoa koirastasi. Sinä sekä perheesi elätte ja jaatte arjen koiranne kanssa parhaimmillaan toistakymmentä vuotta. Terveen koiran kanssa arki on leppoisaa, mutta näin voi olla myös esimerkiksi nivelrikkoisen koiran kanssa, mikäli omistaja osaa ottaa koiran vaatimat eritystarpeet huomioon. Terveystutkimusten kautta saan myös kasvattajana arvokasta tietoa kasvattieni terveydestä tulevaisuuden jalostusvalintojani ajatellen.

 

Toivon, että jokainen kasvattini omistaja käyttäisi koiran edes kerran näyttelyissä saamassa laatuarvostelun, mutta yhtä lailla mikä tahansa muukin harrastus- tai koetulos on yhtä huomionarvoinen. Luonnetestiä parempana vaihtoehtona pihakoiralle pidän aikaisintaan 18kk ikäisenä tehtävää MH-luonnekuvausta tai SmartDOG -testausta, joissa ihminen ei aiheuta koiralle tarpeetonta uhkaa

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now